• Natečaj Evropa v šoli 2017/18. Naslov letošnjega natečaja je Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost.
  Več informacij na spletni strani … http://www.zpms.si/programi-in-projekti/evropa-v-soli/
  Mentorici: Špela Vraničar in Jelena Šikonja
 • Vabilo na regijsko srečanje Mladi raziskovalci: https://www.gimnm.org/mladi-raziskovalci/
  Več informacij še na https://www.zotks.si/
 • Vabimo vas k sodelovanju na 3. literarnem natečaju Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine. Letošnji naslov je: Hodil po zemlji sem naši …, saj ga posvečamo 140-letnici rojstva pesnika, dramatika, prevajalca Otona Župančiča. Več o natečaju … Če vas še kaj zanima, se obrnite na svojo profesorico slovenščine.
 •  Obvestilo o razpisu 16. mednarodnega literarnega natečaja v Schwanenstadtu v Gornji Avstriji, ki nam ga je posredoval Peter Fantur, član žirije v Schwanenstadtu:Zaklad je tam, kjer so prijatelji se glasi okvirna tema 16. mednarodnega literarnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo, ki ga razpisuje mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji za leto 2018.
  V ospredju literarnega natečaja je letos prijateljstvo. Prijatelji so naši življenjski spremljevalci. Z njimi zorimo skozi doživetja  in izkustva. Ustvarjalci otroške in mladinske knjige naj se ob tej temi ukvarjajo v sliki in besedi z zakladom prijateljstva, ki se usidra v naše spomine in po katerem hlepimo celo življenje. Tema knjige naj se nanaša na doživetje skupnosti, srečanja in svet pustolovščin.
  Prednost ima slikanica. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži zgoščenka, ki vsebuje na primer radijsko igro.Za več informacij se obrnite na svojo profesorico slovenščine.
Dostopnost