V soboto, 1. februarja 2020, je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije potekala državna raven Tekmovanja v razvedrilni matematiki. S Srednje šole Črnomelj so se nanjo uvrstili trije dijaki: Vid Kavčič iz 2. aG ter Urša Konda in Anže Rom iz 4. aG.

Tilen Šetina, prof., Vid Kavčič, 2. aG, in Anže Rom, 4. aG, pred pričetkom tekmovanja. Foto: mag. Marko Rožič
Vid Kavčič, 2. aG, in Anže Rom, 4. aG, pred Osnovno šolo Leskovec pri Krškem. Foto: Tilen Šetina, prof.

Urša se iz zdravstvenih razlogov tekmovanja žal ni mogla udeležiti, Anže in Vid pa sta na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, kjer je bilo za učence in dijake z jugovzhodne regije tekmovanje organizirano, dosegla lep uspeh. Anže Rom bo za svoj rezultat prejel srebrno priznanje, Vid Kavčič pa je tekmovalno polo rešil brez ene same napake, dosegel vse možne točke ter tako skupaj s še štirimi vrstniki z enakim uspehom v konkurenci drugih letnikov zasedel prvo mesto v državi. Prejel bo zlato priznanje, na slavnostni prireditvi Bistroumi 2020 v mesecu maju pa še prvo nagrado.

Čestitke gredo vsem trem tekmovalcem, saj je že sama uvrstitev na državno tekmovanje lep uspeh. Seveda pa smo ponosni na priznanji, ki sta ju osvojila Anže in Vid, ter še prav posebej na Vidovo prvo mesto.

Mentor vsem trem dijakom je bil njihov učitelj matematike prof. Tilen Šetina.

Vid Kavčič, 2. aG, je osvojil zlato priznanje in prvo nagrado, Anže Rom, 4. aG, pa srebrno priznanje. Foto: Maj Perko, 4. bG
Dijaki, uvrščeni na državno tekmovanje, z mentorjem: Tilen Šetina, prof., Urša Konda, 4. aG, Vid Kavčič, 2. aG, in Anže Rom, 4. aG. Foto: Maj Perko, 4. bG

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Maj Perko, 4. bG, Tilen Šetina, prof., in mag. Marko Rožič

(Obiskano 193 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost