V četrtek, 24. septembra 2020, je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala šolska raven Tekmovanja iz znanja logike. Na Srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 27 dijakinj in dijakov obeh štiriletnih izobraževalnih programov. Tekmovali so v štirih tekmovalnih skupinah, in sicer glede na letnik, v katerega so vpisani.

Tekmovalci iz 1. in 2. letnika so naloge reševali pod nadzorom laboranta Marka Špringerja. Foto: Tilen Šetina, prof.
Tekmovalci iz 3. in 4. letnika so naloge reševali pod nadzorom Jureta Kuharja, mag. kem. Foto: Tilen Šetina, prof.

Med sodelujočimi dijaki je bilo 10 takih, ki so s svojim rezultatom dosegli bronasto priznanje:

  • 1. letnik: Gal Stopar in Karlina Štrucelj (oba 1. aG);
  • 2. letnik: Nika Bajić in Tjaša Ivanetič (obe 2. aG);
  • 3. letnik: Anja Beličič, Vita Kambič in Nika Vidmar (vse 3. aG);
  • 4. letnik: Marija Absec, Ema Prevalšek in Domen Tomc (vsi 4. aG).
Prejemniki bronastega priznanja: zadaj Vita Kambič, 3. aG, Anja Beličič, 3. aG, Nika Vidmar, 3. aG, Karlina Štrucelj, 1. aG, Gal Stopar, 1. aG, in Domen Tomc, 4. aG, spredaj Ema Prevalšek, 4. aG, Marija Absec, 4. aG, Tjaša Ivanetič, 2. aG, in Nika Bajić, 2. aG. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

Prav poseben uspeh je zabeležila maturantka Marija Absec, ki je tekmovalno polo rešila povsem brez napake ter tako dosegla kar vse možne točke!

Na naslednjo raven tekmovanja, t.j. državno, ki naj bi se odvilo v soboto, 7. novembra 2020, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, se je uvrstilo šest tekmovalcev. To so Gal Stopar iz 1. aG, Tjaša Ivanetič iz 2. aG, Anja Beličič in Nika Vidmar iz 3. aG ter Marija Absec in Ema Prevalšek iz 4. aG.

Prejemniki bronastega priznanja z mentorjem: zadaj Domen Tomc, 4. aG, Marija Absec, 4. aG, Ema Prevalšek, 4. aG, Nika Bajić, 2. aG, Karlina Štrucelj, 1. aG, in Gal Stopar, 1. aG, spredaj Vita Kambič, 3. aG, Anja Beličič, 3. aG, Nika Vidmar, 3. aG, Tjaša Ivanetič, 2. aG, in Tilen Šetina, prof. Foto: Urška Jurajevčič, 3. aG

Mentorja tekmovalcem sta bila njihova učitelja matematike: Mija Razpotnik, mag. prof., za dijake programa strojni tehnik in Tilen Šetina, prof., za tiste iz programa splošna gimnazija. Vsem sodelujočim dijakom čestitamo za dosežene rezultate in osvojena priznanja, Galu, Tjaši, Anji, Niki, Mariji in Emi pa želimo še veliko uspeha na državnem tekmovanju.

 

besedilo: Tilen Šetina, prof.

fotografije: Urška Jurajevčič, 3. aG, in Tilen Šetina, prof.

(Obiskano 246 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost